Yerden Isıtma Nedir

Yerden Isıtma Nedir?

Yerden ısıtma hakkında günlük hayatımızda birçok doğru yada yanlış bilgiler duymaktayız. Bu sistemlerin ne işe yaradığına dair ve ne için kullanıldığı hakkında pek bilgi sahibi değiliz. Rehau Bayi olarak bu bilinmezliği ortadan kaldırabilmek için günlük yaşantımızda sürekli olarak duyduğumuz yerden ısıtma sistemi nedir sorusuna cevap verdik.

Kısa ve öz bir şekilde tanımlayacak olursak bu sistemler ortam zemininin altına yerleştirilen kablo veya borular aracılığıyla ait olduğu yerin dengeli ve konforlu bir şekilde ısınması yöntemidir.

Günümüz şartlarında herhangi bir boru ya da kabloya ihtiyaç duyulmadan seramik, parke, laminant ve taşlara döşeme yapılarak kullanılmaktadır. Yerden ısıtma, yerin altında bulunan borular sayesinde ve bu boruların aldığı ısı aracılığıyla zeminin tamamına bu ısı enerjisini yaymaktadır. Bir mekanda ısı alt taraflardan üst tarafa doğru çıktığı için en önemli ısıtma yöntemlerindendir.

Yerden Isıtma Çeşitleri Nelerdir ?

Birinci yöntem olarak Elektrikli Kablolu yöntemi söyleyebiliriz. Kuru yöntem olarak da nitelendirebileceğimiz bu metot zemine döşenen kablolar aracılığıyla yapılmaktadır. İkinci yöntem ise Su Bazlı yöntemdir. Burada zemindeki borular vasıtasıyla bulunmuş olduğunuz ortamın kombisine ya da merkezi ısıtma sistemine bağlı olarak çalışmaktadır. Diğer ve son ısıtma yöntemimiz de Karbon Film yöntemidir. Zemine koyulan ve elektrik enerjisiyle çalışan yöntemde halıların altına yerleştirilmektedir. Bu sayede eşit ve dengeli bir biçimde bütün zemine ısı yayılmaktadır.

Su Bazlı Isıtma Sistemi

Geleneksel ısınma yöntemi petekli su yöntemli kaloriferler ile yapılmaktadır. Petek sisteminde 70 ila 90 derecelik su kullanılıyorken su bazlı ısıtmada 30-50 derece arasında seyretmektedir. Zemine döşenen plastik borular sayesinde bütün ortamda sıcak su dolaşmaktadır. Dolayısıyla diğer mekan elemanları ısındığı gibi her bir köşe eşit bir şekilde ısındığından dolayı anlık ısı kayıpları da yaşanmamaktadır.

Elektrikli Yerden Isıtma

Bu sistemde büyük bir tadilat işlemi gerekmediğinden dolayı rahatlıkla uygulama yapılmaktadır. Sistemde üç tabaka bulunmaktadır. Alt taraftan üst katmana sırasıyla gidecek olursak bunlar ısıtma kabloları, alüminyum levha ve plastik köpüktür. Kablolar sayesinde bütün ısı enerjisi yukarıya doğru yol almaktadır. Bu sistemle beraber 1 metrekarelik alanı bir saat için 18 kuruşluk gibi bir ücrete ısıtabilmeniz mümkündür.

Hangi Isıtma Sistemi Türünü Kullanmalıyız

hakpor olarak müşterilerimize her zaman en hesaplı ve avantajlı olan türleri kullanmalarını önermekteyiz. Yerden ısıtma sistemlerinde mekanın tipine ve bütçenize göre farklılık göstermektedir. Elektrikli ısıtma sistemide zemin döşemesi açısından hesaplı olabilmektedir. Ancak elektrik biraz pahalı olduğundan dolayı maliyetler artabilmektedir. Eğer küçük bir mekanınız var ise bu yöntemi gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Su bazlı sistemde ise maliyetler elektrik sistemine göre daha düşüktür. Fakat boruların zemine yerleştirilmesi anında yer de kot farkı oluşabilmektedir. Bu durumda siz değerli müşterilerimiz açısından tadilat masraflarını yükseltebilmektedir. Rehau Bayi internet sitemiz üzerinden size en uygun seçeneklere göz atabilir ve dilediğiniz sistemi seçebilirsiniz.

Yerden Isıtma Zemin Tipi Olarak Hangisi En Uygundur ?

Yerden ısıtma sisteminde en rahat ve pratik olan zemin türü taş ve seramik türleridir. Bu tür zeminler her zaman daha kolay ve hızlı ısındığından dolayı Abbas Mühendislik olarak sizlere en iyisini önermekteyiz. Bulunduğu ortamın her bir köşesine eşit bir şekilde ısı dağıtılmaktadır. Tabi ki sizler halı, lamine veya ahşap türlerine de uygulamak isteyebilirsiniz. Ancak seramik ve taş zeminine göre saymış olduğumuz bu türler ısıyı diğer alanlara aktarma konusunda daha verimsiz olacaklardır. Seçiminizi ve tercihinizi öncelik olarak Uzman Rehau Bayi ekibimize danışmanız sizin en iyi hizmeti almanız açısından yararınıza olacaktır.