Alttan Isıtma Sistemi Kurarken “Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler”

Alttan Isıtma sistemleri sadece bir kez inşa edebilirsiniz; aksi takdirde çok pahalı bir proje olur. Hem tasarım hem de kurulum aşamalarında dikkate alınması gereken birçok faktör vardır. Bu nedenle, sorunsuz bir kurulum için en iyi 5 Yapılması ve Yapılmaması gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Alttan Isıtma Sistemi Kurarken Yapılacaklar

1. Başlamadan Önce Ana Isı Kaynağını Belirleyin

Pompalı veya pompasız bir ısıtma kaynağını tercih edecek misiniz? Bu seçim, zemin alanının boyutuna bağlıdır. Sistemler nispeten küçük olduğunda, normal bir kazan suyu etrafa pompalamak için yeterli kapasite sunar. Devrilme noktası, 6 ila 7 gruplu bir yerden ısıtma sistemindedir. 7 grupta, pompalı en az bir dağıtıcıya ihtiyacınız olacaktır.

2. Oda Kontrolünün Gerekli Olup Olmadığını Kontrol Edin

Alttan ısıtma sistemlerinin yüzde 30 ila 40’ı için, insanlar ayrı bir oda kontrolünü veya başka bir deyişle farklı odalarda sıcaklığı ayarlama yeteneğini tercih ediyor. Bu bir gereklilikse, ayrı grupları açıp kapatmanıza izin veren bir elektrik kontrol sistemi uygulayın. Alttan ısıtma Sistemi tasarlarken bunu dahil etmek en iyisidir. Bir kablosuz kontrol ile bunu daha sonraki bir aşamada ekleme seçeneğiniz vardır.

3. Evet / Hayır Sınır Bölgesi

Evinizin cam cephesi olduğu gibi bazı durumlarda, ısıtma sisteminde bir sınır bölgesi yapmak akıllıca olacaktır. Bu, soğuk tuzakları (soğuk hava bir pencerenin yanına düştüğünde) önler ve ekstra sıcaklık ve konfor sağlar.

4. Dağıtım Merkezi için akıllı bir yer seçin

Dağıtım merkezi için bir yer seçerken, tasarımı dikkatlice düşünün. Kolayca, düzgün bir şekilde kurabileceğiniz ve merkezi ısıtma borularının sorunsuz bir şekilde geçirilebileceği bir yer seçin. Dağıtım merkezi çin uygun bir yer genellikle merdivenlerin altında, depolama alanında veya metrenin yakınındaki duvardır. Koridorlar bu iş için uygun değildir, çünkü merkezi koridora yerleştirmek uygun değildir. Tüm besleme ve dönüş hatları koridordan geçerse, salondaki sıcaklık zayıf bir şekilde düzenlenecektir. Bu durumda, duvarda bir girinti yapmayı seçin ve kabloları doğrudan duvarın içinden geçirin.

5. Isı Kaybı Hesaplaması Alın

Bir ısı kaybı hesaplamasının yapılması maliyetlidir ve bu nedenle genellikle göz ardı edilir. Yine de güçlü tavsiyemiz, bu nispeten küçük yatırımı yapmak ve hesaplama sonuçlarını tasarıma dahil etmek için iyi bir yöntem olduğudur. Böyle bir ısı kaybı hesaplaması, farklı alanlarda istenen sıcaklıklara ulaşmak için tam olarak ne kadar ısıya ihtiyacınız olduğunu açıkça gösterecektir.

Alttan Isıtma Sisteminde Yapılmaması Gerekenler

1.Yerden soğutma

Zemin soğutması için su sıcaklığı beslemesini sıcaklık noktasının altına ayarlamayın. Zemin yoğunlaşarak zeminde nem oluşmasına neden olur. Bu nedenle daima sıcaklık akışını normal sıcaklık noktasının üzerinde tuttuğunuzdan emin olun; besleme boruları için 18 derece ve dönüş hatları için 22 derecede tutmalısınız. Bu, çoğu durumda iyi çalışır.

2. Zeminde Yerden Isıtma Varken Delinme İşlemi mi Yapmanız Gerekiyor?

Alttan ısıtma sistemi sahibiyseniz yerleri delmemeye dikkat edin. Elinizde çizim olmasına rağmen, bir kanal olma riski vardır. Rehau Bayi olarak bizim tavsiyemiz, zeminde yapılması gereken her şeyi düşünmek ve bunu tasarıma dahil etmektir. Süpürgelikleri, eşikleri düşünün, bir zemin oluğu oluşturun veya ayarları onaylayın. Sondaj hala kaçınılmaz mı? Eğer öyleyse, delin, ama çok derin değil.

3. Zemin Sıcaklığı > 29 derece

29 derece üzerinde bir zemin sıcaklığının ayaklarınızı çok fazla ısıtması garanti edilir. Bu noktada, yerden ısıtma artık gerçekten rahat değildir. Maksimum sıcaklığı ayarlamak montörün görevidir.

4. Geçirimsiz Borular

Yeni bir alttan ısıtma sistemi kurarken, her zaman difüzyon geçirmez borular seçin. Aksi takdirde borular ve / veya dağıtıcı paslanabilir ve kazan veya ısı pompası etkilenebilir. Sistemin ömrü için tam olarak elverişli değil. Yaklaşık 20 yıl öncesine kadar, yerden ısıtma sistemlerinde genellikle geçirimsiz borular kullanılıyordu. Böyle bir sisteminiz var mı? Ardından borular ile ısı kaynağı arasına bir ısı eşanjörü yerleştirin. Böylelikle herhangi bir paslı su borularda kalacak ve merkezi ısıtma alanını temiz tutacaktır.

5. Genleşme derzi yoksa endişelenmelisiniz

Tüm zemin yüzeyleri bir dereceye kadar genişler ve daralır, bu nedenle bunun için izin verilmelidir, yoksa çirkin çatlaklarınız olur. Genleşme derzleri kullanmazsanız bunu yaşamanız olasıdır. Tavsiyemiz Daha geniş zemin yüzeyleriyle (40 metrekare +) çalışırken, daima genleşme derzleri kullanın. Büyük, lüks evlerde genleşme derzleri bir zorunluluktur. Bu evlerin çoğu, döşeme altı genişlemesi için herhangi bir hazırlık yapılmazsa çatlamaya maruz kalan mermer zeminlere sahiptir. Estetik nedenlerden dolayı genleşme derzlerinden genellikle kaçınılır ama dürüst olalım, pahalı mermer karo zemininizdeki çatlaklarla çok daha büyük sorunlarınız olabilir.