Yerden Isıtma Straforunun Sisteminin İlham Kaynağı Nedir ?

Yerden ısıtma sistemleri en yeni teknolojilerle takım halinde çalışabilir, bu sayede de yıllardır hem yeniliğini koruyor hem de verimini zaman geçtikçe artırıyor. Peki yerden ısıtma ile ilgili size ilginç birkaç şey söylesek. Ne kadar kendini revize ederek yeni kalsa da aslında temel olarak oldukça eski bir yöntem yerden ısıtma sitemi. Eski gelişmiş uygarlıklardan bazıları mimarlıkta da yeteneklerini konuşturarak, farklı bir yerde ısıttıkları suyu hamam, sauna ya da konut gibi mekanların altında çeşitli yöntemlerle gezindirerek ısınmasını sağlamışlar. Temel olarak aynı mantıkla ısınma ihtiyacımızı karşılayan bu sistem, zaman içinde teknoloji ile evirilerek yine en gözde sistem olarak kalmayı başarıyor.

Yerden Isıtma Sistemlerinin Diğer Isıtma Sistemlerinden Farkı Nedir? Neden Yerden Isıtma Sistemi Tercih Edilmelidir?

Bizim için oldukça ilginç olan bir benzerlik de yerden ısıtma sistemleri ile vücudumuzun ısıtma sistemi arasındaki belirgin uyumdur. İnsan vücudu yaradılışı gereği, kendi ısısını belirli bir aralıkta tutmaya programlanmıştır. Nasıl yazla birlikte vücudumuzun ısısı artmıyorsa, kışla da düşmeden sabit kaldığını biliyoruz. Hatta vücut ısısındaki ani ve olağan olmayan değişimler bizim için bir uyarı niteliğindedir, vücudumuzda bir sorun olduğuna işaret eden nitelikte bir sinyaldir bu. Yerden ısıtma sistemleri de aynı vücudumuz gibi ısıyı belli aralıkta hapsederek, minimum kayıp hedefi ile homojen dağılan ısı amacını sağlamak için vardır. Yerden ısıtma sistemini biz icat etmedik ama geliştirenler olarak insan doğasından ilham alındığını düşünüyoruz.

Radyatör kullanılarak, eşitli ısı elde etme yöntemlerinin yanında niçin yerden ısıtmayı tercih etmeniz gerektiğine birlikte bakalım.

 Yerden Isıtma Sistemi Radyatör içeren Farlı Yöntemler

1.Homojen ısı yayılımını gerçekleştirir. Isınan hava yükselir mantığı ile hava sirkülasyonunu tüm alanda etkin kılar. 1. Tek yerden verdiği ısı ile hava sirkülasyonu istenilen kadar aktif değildir.

2. Isı yalıtımı mecburidir. Dezavantaj gibi görünse de kendi paranızla başkalarını ısıtmaktan sizi kurtardığı için parasını hak eden bir işlemdir. 2. Isı yalıtımı zorunlu tutulmaz. Ama kullanıcıların çoğu bir süre sonra kendi istekleri ile talep eder.

3. Uzun vadede de en ekonomik ısıtma sistemidir. Güneş enerjisinden faydalanabilmesi giderleri oldukça düşürür. 3. Güneş enerjisini kullansa bile yeterli ısısal konforu sağlayamaz. Yerden ısıtmada daha düşük sıcaklıklarda da konfor sürerken, radyatörler daha dar alanları yeterli ısıya ulaştırabilir.

4. Temizlik için ayrıca çaba gerektirmez. Genel döşeme temizliği yeterlidir. 4. Borular, kablolar, radyatör… Hepsi ayrı ayrı temizlenmek ister.

5. Kötü, dağınık görüntüler oluşturmaz. Gereksiz alan kaybı yaratmaz. 5. Isıtma sistemi elemanları dışarıda ve kamufle edilmeden göz estetiğini kaçırır. Alan kaybına neden olur.

6. Yerden ısıtma kollektörü kullanılarak farklı alanlarda farklı sıcaklık elde edilebilir. 6. Tüm mekân, alanlar farklı olsa da aynı sıcakta ısıtılır.

7. Bakım gerektirmez, eğer malzemeler kaliteli ve özenli işçilik tercih edildiyse bina ömrü boyunca kullanılabilir. 7. Düzenli bakım ister.

8. Diğer sistemlere nazaran daha pahalı olmasına karşın, uzun vadede size kar sağlayan bir yatırımdır. 8. Kurulumu daha az maliyetlidir.

9. Özellikle bebekler ve yaşlılar için çok önemli olan kuruluk olayına sebep olmaz. Dolaysıyla yaşlanmaya da etki etmez, cilt sağlığınızı korur. 9. Havayı kurutur, bunun önüne geçmek için odanıza ayrıca su koymanız gerekebilir.

10. Bebeğiniz yerde emeklerken, halınızın bulunmadığı alanlarda bile gönül rahatlığı ile keşif yapmasına izin vereceksiniz. Bebekler ve çocuklar, yerde halı ya da yalıtım yoksa soğuk alamaya çok müsaittirler.

Seçim sizin. Yerden ısıtmanın konforunu yaşamak isterseniz, sizin için buradayız.