Yerden Isıtma Köpüğünün Özellikleri

Yerden ısıtma sisteminin olmazsa olmazlarından yerden ısıtma köpüğünün özellikleri, neden bu kadar vazgeçilmez olduğunu sayısız özelliğiyle gösteriyor. EPS polisten köpükten üretilen bu malzemenin gözenekli ve emici bir yapıya sahip olması, şapta çatlak oluşmasına izin vermez, böylece çatlaklara kir, toz vs. gibi pislikler dolar mı diye düşünmenize gerek kalmaz. Sağlam bir yalıtım ortaya çıktığından ilerde problem çıkarma ihtimali ortadan kalkar, ısı yalıtımının zeminden yanında ses yalıtımı da sağlayan yerden ısıtma straforu, komşularınızı bedavadan ısıtmanıza engel olurken aynı zamanda her komşularınızın hem de sizin sessiz ve huzurlu bir gün geçirmenizi sağlar.


Yerden Isıtma Köpüğünün Özellikleri

Yer straforu, sahip olduğu izolasyon özelliğiyle en ufak ısı kayıplarına geçit vermez, evinizin her bölgesi eşit ısınır. Herhangi bir ısı kaybı olmadığından tasarruf yapmanıza yardımcı olur. Bütçenizi düşünmesinin yanında birçok yalıtım malzemesine kıyasla çevre dostudur, geri dönüştürülebilir malzemeden üretilmiştir. Sizi ve ailenizi düşünürken, dünyayı düşünmeyi de unutmayan yerden ısıtma sistemleri teknolojisi, geleceğimiz olan çocuklara da temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçlar. Sahip olduğu malzemenin diğer önemli özelliği ise alev yürümeyen hammaddesidir.

Bununla birlikte daire içinde meydana gelebilecek ufak kazaların büyümesi engellenir, sizin ve ailenizin sağlığı düşünülür. Isıtma sistemleri içerisinde bu özelliği ile en güvenli ısıtma sisteminin yerden ısıtma sistemi olduğunu rahatça söyleyebiliriz. Aynı zamanda yerden ısıtma sisteminin su emme eşiği düşüktür, nemi uzun süre barındıramaz; bu sayede malzemelerde ya da yer döşeme elemanında sudan kaynaklı kabarma ve deforme olayları görünmez. Alt katlara ısı aktarımı olmaz. Bakteri üretmeyen yapısı sayesinde yalıtımınızda endişelenmeniz gereken sorunların sayısı minimuma iner, yerde emekleyen bebeğinizin yer ne kadar silerseniz silin güvende olmadığı düşüncesi de böylece uçup gider. Bebeğiniz keyifle oyunlar oynarken size de onun büyümesini keyifle seyretmek kalır.

Yerden ısıtma straforu sahip olduğu yapısı sayesinde hızlı işçiliği mümkün kılar, küçük sayılmayacak belli büyüklükteki bir alanı tek kişi bir günde döşeyebilir. Setler halinde yerleştirildiği için bağlantıda bir sorun yaşanmaz. Yerden ısıtma straforunun kenarında zıvanalar bulunur ve döşenen zeminde rahatlıkla bütünlük oluşur. Isıtma sisteminde bu denli önemli olmasının nedeni eşit aralıklı yapıya sahip olmasıyla boruların kolayca ve düzgün döşenmesine imkân vermesidir. Özellikle setli straforların düz straforlara oranla daha az maliyet gerektirmesi ve işçilikte kolaylık sağlaması, sık tercih edilmesini sağlamıştır. Sık tercih edilmesiyle de kolay ulaşılabilir hale gelmiştir.

Mantar strafor paneli ile özellikle montaj süresinin kısalması en büyük avantajlardan görülebilir. Alanında profesyonel insanlarla birlikte yürütülen projelerde kaliteli yerden ısıtma straforunun etkisi ile yüksek performans elde edilebilir. Hayatımıza zorunlu olarak yeni bir dönem inşa ettiğimiz bu pandemi günlerinde de evde daha fazla vakit geçirmeye başladığımız için evdeki konforun ne kadar önemli ve değerli olduğunu anlamışızdır.

Kış yaklaşırken evinizde ısıtma sebebiyle yaşayabileceğiniz sıkıntıları düşünmek bu güzel yaz aylarında oldukça zor olsa da evdeki çalışma ortamının kalitesi için bu gibi durumları göz önüne alıp hazırlığınızı yapmaya başlamanızı tavsiye ediyoruz. Sabah sıcacık uyandığınız bir ev- ofis gününüzü hayal ederek keyfinizi yerine getirebiliriz. Uzun süre bilgisayar başında hareketsiz kalarak, kan dolaşımınızın yavaşlaması yüzünden adeta buz küpüne dönen ayaklarınız ile vedalaşabilirsiniz. Yerden ısıtma sistemlerinin konforuna alıştıktan sonra evinizden başka bir yerde rahat edemeyeceksiniz.

Evinize gelen misafirleriniz şaşırarak hangi ısıtma sistemini kullandığınızı soracak. Evinizi güvenle ısıtırken, cebinizi yakmayan bu sistemin en önemli ve değerli elemanlarında olan yerden ısıtma straforu sayesinde hem konfor hissi hem de tasarruf sevincini bir arada yaşayabileceksiniz. Geç ısınıp geç soğuyan yerden ısıtma sistemlerinin bu özelliği kimi insanlar için dezavantaj olarak görünse de aslında bu özelliğin bir avantaj olduğunu insanlara anlatmayı görev olarak biliyoruz. İnsanlar doğası gereği bulunduğu alan ne sıcaklıkta olursa olsun aynı vücut ısısını sağlamakla görevli bir vücuda sahiptirler.

Biyolojide sıcakkanlı olarak tabir edilen bu özellik, farklı canlılarda değişiklik gösterebilir. Bulunduğunuz alanın aniden ısınması ile vücudunuz o aynı sıcaklığa ayak uydurmakta zorlanabilir, bugün bu gibi durumlarda hararet ya da çeşitli başka sorunlar da baş gösterebilir. Ama kararında bir süre ile ısınan mekân size rahatsızlık vermeden, üstün konforu sunmayı amaçlar. Yerden ısıtma sistemlerinin, ayaklarınızla birebir temas ettiğini biliyorsunuz. Peki neredeyse vücudumuzda bulunan tüm sinirlerin ayaklarımız dan da geçtiğini düşünürsek aniden ısınan bir zemine ayak tabanlarınızda bulunan sinirlerimizin ne gibi tepkiler vereceğini düşündünüz mü? Bu yüzden yerden ısıtma sistemleri insan doğasına uygun olarak ısınma zamanını da ayarlayıp, size en mükemmel ısınma deneyimini sağlamayı amaçlar.