Sulu Yerden Isıtma

Bu, sıcak suyu zeminin altına yerleştirilmiş bir plastik boru ağından dolaştırır. Bu sistemlerin montajı elektrikli ısıtmadan çok daha karmaşıktır ve profesyonel bir yüklenici tarafından yapılmalıdır.

· Zemini yukarı çekmek ve boruları döşemek

· Isıtma sisteminin kazan sistemine bağlanması (bunu bir elektrikçi yapmalıdır)

· Borular güvenli bir şekilde sabitlendikten sonra kuruması için yedi güne kadar ihtiyaç duyan bir şap tabakası ekleyerek

Borular tellerden daha büyük olduğu için bu sistemler daha büyük odalara daha uygundur. Ve montajı bir haftayı bulabildikleri için, ev sahipleri onları daha büyük bir yenileme projesinin parçası olarak veya zemin döşemelerine zaten iş yaptırırken taktırmayı tercih edebilir.

Yerden ısıtma sistemini kuran tüm firmalar, yerden ısıtma sistemi için çok az bakım ihtiyacı olduğunu, bu nedenle kurulumu biraz zaman alsa da, işlem tamamlandıktan sonra müşterinin bu konuda endişelenmesine gerek kalmamalıdır, demekteler…

Tesisatçılar, giderek daha popüler hale gelen ev geliştirme özelliğini, akıllı termostatı kullanmayı da seçebilirler. Bu şunları yapabilir:

· Evi ısıtmak için yerden ısıtmanın ne kadar süre açık kalması gerektiğini belirleyin

· Dış hava koşullarına göre sıcaklığı yeniden ayarlayın

· Birinin mülkte veya eve dönüş yolunda olduğunu fark edin ve sistemi buna göre açın

–Yerden ısıtmayı oda oda kontrol etme

Bulgular, bu teknolojinin enerji faturalarını % 20 ile % 30 arasında azaltabileceğini gösteriyor ki bu da etkileyici bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Odanın yüksekliğini sağlamak ve zemini düzleştirmek için kullanılması gereken strafor olarak da Rehau, Danfoss, Hakpor Strafor yalıtım levhaları kullanılmasını tavsiye edilmektedir. Yalıtım levhaları, enerjiyi zemine geri harcamak yerine ısıyı yansıtmak ve odada tutmak için bir bariyer görevi görür.

Hakpor markası, mükemmel basınç dayanımına ve verimli termal özelliklere sahip olduğu için yerden ısıtma sistemleriyle birlikte kullanılması önerilen malzemedir. Bu malzeme hem su hem de elektrikli yerden ısıtma sistemleriyle uyumludur, çünkü yüksek etkileyici basınç dayanımı, yüksek verimlilik ve mükemmel ısı yalıtım özellikleri ile hafiftir.