Yerden Isıtma Faydaları Nelerdir

Tesisatçıların, radyatörlere alternatif arayan müşterilerden gelecek sorulara hazırlanmak için yerden ısıtmanın merkezi avantajlarını anlaması gerekir.

Tüm odayı ısıtmak için geleneksel radyatörlerin 65 ° C ile 75 ° C arasındaki sıcaklıklara ulaşması gerekir. Yerden ısıtmanın, ısıyı eşit şekilde dağıtması için yalnızca 30 ° C ila 40 ° C arasında çalışması gerekir. Bu ısı yerden yukarı doğru akar, her köşeye ulaşır ve hatta pencereler açıkken odanın içinde kalır. Bunun enerji faturalarını% 30’a varan herhangi bir oranda azaltabileceği bildirildi.

Yüksek düzeyde konfor sağlamanın yanı sıra, yerden ısıtma gizlidir. Ebeveynlerin çocuklarının kendilerini yakacağından endişelenmelerine gerek yoktur, bu da radyatörlerle bir korku olabilir. Ve ısıyı belirli bir sıcaklığa kadar kontrol etme avantajına sahip olmak, zeminlerin aşırı ısınmayacağı anlamına gelir.

Yerden ısıtma görünmediğinden, ev sahipleri konu tasarım olduğunda daha fazla özgürlüğe sahiptir. Bu, genellikle alanı kısıtlayan ve estetik açıdan hoş dekoru bozabilen radyatörlerde her zaman geçerli değildir.

Yerden ısıtma, havayı taze ve oksijen açısından zengin tuttuğu için odadaki hava kalitesi için de çok daha iyidir. Öte yandan radyatörlerin neden olduğu yüksek sıcaklıklar rahatsızlığı artırır ve oksijen seviyelerini düşürür. Havadan tavana doğru yükselen ve daha sonra geri gelen termal sirkülasyon, yerden ısıtma sisteminde olmayacak şekilde daireler halinde dolaşan tüm tozu alır.

Yerden ısıtma, evinizi ısıtmanın ve ayak parmaklarınızı rahat tutmanın kolay ve enerji açısından verimli bir yoludur. Yerden ısıtma sistemi kurulum maliyeti, geleneksel radyatörlerin kurulum maliyetinden daha yüksek olmasına rağmen, bütçenize uygun çeşitli seçenekler mevcuttur ve yerden ısıtmanın uzun vadede enerji faturalarınızda önemli maliyet tasarrufu sağladığını akılda tutmak gerekir.

Evinizi ya da banyonuzu yeniden biçimlendirirken, yerden ısıtma özellikle düşünmeye değerdir. Zemin yine de kaldırılıp değiştiriliyorsa, işçilik maliyetinden çok tasarruf edeceksiniz. Sistemi ısıtma faturalarınızda çalıştırmanın konforu ve maliyet tasarrufu, daha uzun vadede avantajınıza olacaktır.

Ve az nem içerdiklerinden, yerden ısıtma sistemleri toz akarlarını gidermeye yardımcı olur ve sonuç olarak evde dolaşan toz miktarını azaltır. Bu, astımı veya alerjisi olan kişiler için ek bir faydadır. Yalıtım levhaları bir buhar bariyeri görevi görmelidir. Birçok markanın straforları, içerisinden nem geçmesini engelleyecek kapalı hücre yapısına sahiptir.

Önceden niş bir özellik olarak kabul edilen yerden ısıtma, sağladığı birçok fayda nedeniyle artık ana akım bir ev ilavesi olarak biliniyor ve bu ısıtma sistemleri pazarı büyümeye devam ediyor. Bu talep edilen ürün hakkında daha fazla bilgiye sahip olmak, montajcılar için işlerini genişletmek ve müşterilere tavsiyelerde bulunmak için harika bir fırsattır.

Yerden ısıtmanız olduğunda, daha genç aile üyeleri evdeyken artık radyatörlerin keskin kenarları veya sıcak yüzeyleri için endişelenmenize gerek yok. Isıtma sistemi güvenli bir şekilde yoldan çekilir ve dokunulamayacak kadar ısınmaz.