Yerden ısıtma Köpüğünün Avantajları

Yerden ısıtmanın alt katı, ısının aşağıya doğru transferini engelleyebilir ve ısı transferini tek yönde yaparak ısı tasarrufu sağlayabilir. Bu nedenle, yalıtım tabakasının mükemmel bir yalıtım etkisine sahip olması gerekir. Yerden ısıtma yalıtımı ayrıca üst yüke dayanacak belirli bir mukavemete sahip olmalıdır ve ek olarak, yerden ısıtma yalıtım tabakası da su borularının sabitlenmesinde rol oynar. Isı yalıtım katmanının kalitesi, tüm ısı mühendisliğinin kalitesini doğrudan etkiler. Bu nedenle, yerden ısıtma yalıtım katmanının malzemesi, çalışma sırasında gittikçe daha profesyonel kişiler tarafından ciddiye alınır. Piyasada iki ana malzeme vardır, biri polistiren köpük levha ve diğeri köpüktür.

Benzen plakanın ısı iletkenliği 0.041 / w (m.k) olup, mükemmel bir ısı yalıtım etkisine sahiptir ve yerden ısıtma için ideal bir ısı yalıtım malzemesidir. Bununla birlikte, benzen plakası aşağıdaki dezavantajlara sahiptir:

  • Sıkıştırılması ve deforme olması kolaydır. Beton ölü ağırlığının ve statik ve dinamik yükün etkisi altında, benzen plakanın sıkıştırılması ve deforme edilmesi kolaydır.
  • Yorulma mukavemetinin neden olduğu deformasyon. Yerden ısıtmanın tasarlanmış hizmet ömrü birkaç on yıldır. Uzun süreli kullanım sürecinde, zeminin dinamik yükü benzen plakasına yorulma mukavemeti üretecektir. Benzen plakanın taşıma kapasitesi azalır, deformasyon daha da artar ve zemin buna göre sarkar.
  • Termal iletkenliğin artması. Benzen plakasının sıkıştırma deformasyonu nedeniyle yoğunluğu artar, bu nedenle termal iletkenlik de artacaktır. İzolasyon da azalacaktır.