Yerden Isıtma Köpüğü Kullanım Alanları

Yerden ısıtma paneli, hem yeni inşaat hem de yenileme projelerinde yerden ısıtmanın hem asma hem de zemin katlara hızlı ve basit bir şekilde kurulmasını sağlar. Yerleştirilecek ısıtma borusu için önceden oluşturulmuş yuvalara sahip hafif kalıplanmış genişletilmiş polistirenden yapılmıştır.

Yerden ısıtmayı üst katlara kurmak, yeni inşaat projelerinde bile zor olabilir. Geleneksel yerden ısıtma sistemlerinin çoğu, sahada boyutlarına göre kesilmiş döşeme panelleri gibi sistem yapısının başka bir parçası içine yerleştirilmiş veya yerleştirilmiş tek bir boru bölümünü içerir. Bu, borunun döşenmesinde herhangi bir kesinti olmadığı için iyi çalışır. Bununla birlikte, asılı bir zeminde boru, plakalar ve yalıtım, bariz bir engele, yani destekleyici zemin kirişlerine uymalıdır. Kirişlerin etrafında çalışıyor ve diğer hizmetlerden kaçınıyor, bu da çoğu zaman üst katlarda yerden ısıtmanın önlenmesine neden oluyor.

Yerden ısıtma sisteminin gayet yaygın bir hal almasıyla yerden ısıtma köpüğüne olan ihtiyaç arttı. Sıcak döşeme isteği, bu sistemin kurulması için yeterli oluyor. Maliyetinin az olması, kısa sürede uygulanması nedeniyle ortak kullanım mekanlarında bile kullanılmaya başlandı. Yalnızca daire değil; villa, hastane, toplu konut, okul, cami, otel, iş yeri, hamam, havaalanı, yüzme havuzu vb. büyük yapılara bile hızlı şekilde uygulanıyor. Özellikle havaalanı, hastane gibi büyük yapılarda uygulanması kullanıcıların beklentisini karşılayarak olumlu sonuç alıyor. Kalabalık dağılımın olduğu ortak kullanım alanlarında yapılacak döşemede zemin straforu malzemesinin de darbeye dayanıklı özellikte seçilmiş olması gerekiyor. Bu tip yapılarda herhangi bir sorun çıkması, neredeyse tüm işlerin aksamasına yol açacağından güvenilir bir firmayla ve düzgün işçilikle çalışmak çok önemlidir. Yerden ısıtma köpüğü boruların dağılımını düzgün gerçekleştirdiği için borulara ekleme yapılmaz, bu nedenle sistem çok güvenilirdir.

Radyatörlü ısıtmada olduğu gibi solunuma zararlı tozlar üretmemesi, insan sağlığı açısından olumlu etkilerden biridir. Bölgesel ısıtma sağlamaması ve her kısma eşit ısı vermesi sebebiyle özellikle kamu binalarında ve kalabalık alanlarda kullanılması çok avantajlıdır. Tüm bunların dışında, ekstra bir bakıma gerek kalmadan sorunsuz çalışmasıyla da tasarruf konusunda önemli bir adımdır. Eğer güvenebileceğiniz sağlıklı bir ısıtma arıyorsanız şüphesiz tercih edebileceğiniz bir sistemdir. Aile üyelerinizden özellikle yaşlı ve küçük yaştaki çocuklar kolayca üşüyebiliyorlar, bu her anne babanın ortak endişesi olabilir. Şöyle hayal edin, her an ayakları sıcacık olan yaşlılarınız ve çocuklarınız ile, onların sağlığı için endişe etmenize gerek kalmayacak. Özellikle yeni emeklemeye başlayan bebekler merak duygusu ile evinizin her alanında gezinmek isterler. Ama sıkça soğuk alanlarda emeklemek isteyen bebeklerinizin üşüyüp hasta olması endişesi ile siz de huzursuz olursunuz.

Artık bu durum yerden ısıtma sistemleri ile ortadan kalkacak. Artık bebeğiniz evinizin her odasında özgürce dolaşabilecek. Yerden ısıtma sitemlerinin baş malzemesi olan yerden ısıtma straforunun, montaja yardımcı olacak şekilde üretilmesi dolayısıyla çok büyük alanlarda Bike hızlı montaj gerçekleştirilebilir. Özellikle büyük kamu alanlarında oldukça faydalı ve memnuniyet oranı yüksek olan yerden ısıtma sisteminin kullanılması tavsiye edilir. Sıcaklığın çok önemli olduğu hastanelerde, yenilenme ile birlikte radyatörlü sistemlerin kalktığını ama çok iyi ısınmış mekanlar olduklarını fark ederiz. Bu gibi alanlarda yerden ısıtma sistemlerinin başarısını fiziksel olarak hissedebilir, kendi deneyimleriniz ile tarafsız bir gözlem yapabilirsiniz. Zaten eminiz ki yerden ısıtma sistemleri ile ısıtılmış bir evin ya da iş yerinin konforuna alıştıktan sonra başka sistemlerde de aynı konforu arayacaksınız. Evinize yapacağınız uzun süreli bir yatırım olmasıyla da oldukça avantajlıdır. Diğer klasik radyatörlü ısıtma sistemleri ile ısınan konut ve iş yerlerine nazaran uzun vadedeki tasarrufu ile kendi maliyetini karşılayacak bir sistemdir yerden ısıtma sistemleri. Yaşadığı alanın sıcaklığı insan sağlığı için oldukça önemlidir, evet. Peki ama mekânın ısıtma sistemi?

Isı kaynağının da sağlığımıza etkisi aslında oldukça büyük. Isıtma sisteminin çeşidi, malzemesi, mekân kullanımına uygunluğu gibi faktörleri göz önüne alarak seçim yapmak oldukça önemli. Hemen her alana kolayca montaj yapılan, her mekânda başarılı bir şekilde çalışan yerden ısıtma sistemleri seçim yapmak için banko seçenek sayılabilir. Hem fazladan hantal sistem elemanları ile dar alanlarda kolaylık sağlarken, hem de tüm alanı kolayca ve maliyeti en aza indirerek ısıtma işlemini gerçekleştirmesi ile büyük iş merkezlerinde de yüzünüzü güldüren bir sistemdir. Sistemin doğru çalışması için; kaliteli malzeme, başarılı işçilik ve ihtiyaca yönelik projelendirme ön koşullarını sağlamayı unutmayın!

Yerden ısıtma paneli, tüm yerden ısıtma sistemi elemanlarının, sahada basitçe takılan ve birbirine bağlanan komple paneller içine yerleştirildiği önceden yapılandırılmış bir çözümdür.

Bir Kaplama sisteminde mevcut katlara da benzer paneller kurulabilir. Yerden ısıtma straforu, hafif zemin kaplamaları için yüksek basınç dayanımlı hafif yalıtımlı panel olarak kullanma, örn. laminat, işlenmiş ahşap, halı vb. Kullanım ve kesme kolaylığı nedeniyle daha geniş alanlar ve çok odalı kurulumlar için daha uygundur. Bu EPS sistemleri, 150 mm boru merkezlerinde 12 mm’lik bir boru kullanır ve geleneksel yerleşik döşeme altı çözümlerine kıyasla mükemmel yanıt süreleri ve ısı çıkışı sağlar ve bu nedenle hem geleneksel ısıtma sistemleri hem de düşük sıcaklıklı yenilenebilir sistemler için idealdir.