Müstakil Ev, Villa Isıtma Sistemleri

Hak Enerji Ev ısıtma sistemleri; teknolojinin gelişimi, farklı yakıt türlerinin kullanılmaya başlanması ve ihtiyaçların farklılaşması sebebiyle zamanla değişiklik göstermiştir.Villa ısıtma Ülkemizde geçmişten bugüne odun/kömür kullanarak soba ile ısınma, odun/kömür kullanarak merkezi sistem ısıtması, elektrikli ısıtıcılar, sıcak iklime sahip şehirlerde klima kullanımı, güneş enerjisi ve doğalgaz başlıca ısıtma sistemi olarak kullanılmıştır.

Hak Enerji Günümüzde ise hem verimli hem de uygun fiyatlı olma özelliğini bir arada sunabilen ısınma çeşitleri en çok tercih edilen sistemler haline gelmiştir. İnşaat ve emlak sektörlerinin hızlı gelişimi sebebiyle değişen konut türlerine hızlı ve uygun fiyatla entegre olabilen sistemler daha çok tercih edilmeye başlanmıştır.

Ülkemizde dört mevsimin de etkilerinin baskın şekilde görülmesi, hane gelirlerinin ve maddi durumun çok farklılaşabilmesi sebebiyle, ev ısıtma sistemlerinin muhtelif olması da kaçınılmaz bir hal almıştır.

En uygun ısıtma sisteminin seçilebilmesi için konutlarda tercih edilen ısıtma sistemlerinin neler olduğunu, avantajlarını ve dezavantajlarını yazımızın devamında görebilirsiniz.

En Sık Tercih Edilen Ev Isıtma Sistemleri

Konutlarda yapılacak ısıtma sisteminin seçimini etkileyen başlıca faktörleri iklim, lokasyon, konut tipi ve tabii ki maddi yeterliliktir. Örneğin ülkemizin ülke geneline göre daha sıcak bir iklime sahip olan güney bölgesinde ısınma ihtiyacı güneydoğu bölgesine göre daha az olacağından, tercih edilen ısıtma sistemleri de değişiklik gösterecektir.

Ülkemizde ve dünyada en çok tercih edilen ısınma türleri şu şekildedir:

Doğalgazlı Merkezi Isıtıcılar: Son yıllarda kullanım kolaylığı, geniş kullanım alanı ve doğa dostu olması sebebi ile Türkiye’de en çok yaygınlaşan ısıtma sistemdir. Isınma, sıcak su ve yemek pişirmek için ocakta kullanılabilmektedir. Kullanılmadığı zaman kolaylıkla açılıp kapatılabilmesi sayesinde tasarruflu olarak görünse de son zamanlarda yüksek fatura tutarları sebebi ile gündeme gelmektedir.

Elektrik Merkezi Isıtıcılar (Isı Pompaları): Elektrikli ısıtma sistemleri için ısı pompaları hayati önem taşımaktadır. Isı pompalarının ihtiyaç duyduğu enerji mekanik, termal ya da elektrik olarak sağlanmaktadır. Bireysel konutlardan çok otel, işyeri ve plazalarda tercih edilmektedir.

Odunlu Isıtma Sistemleri: Demir döküm soba tipleri ve şöminelerde hala yaygın olarak kullanılmakla birlikte, devamlı odun bulundurma ve temizlik açısından kullanımının elverişsiz olması sebebiyle çok tercih edilmemektedir.

Güneş Enerjisi ile Isınma: Enerjisini genellikle çatılara kurulan paneller sayesinde güneş ışınlarından alan bu sistem, özellikle yaz aylarında rahat ve az maliyetle kullanılabiliyor. Bu ısınma sisteminin en büyük handikabı devamlılık sorunu olması yani sürekli güneş ışığına ihtiyaç duymasıdır. Genelde sıcak su ihtiyacını giderme maksatlı kullanılsa da akü aracılığı ile enerjiyi elektriğe dönüştürmek için de kullanılmaktadır..

Yukarıda bahsedilen klasik ısıtma sistemleri haricinde LPG ve termosifon kullanımı ile sağlanan ısıtma çeşitleri de bulunmaktadır.

Son olarak özel bir paragraf açarak Yerden Isıtma Sistemi’nden bahsedeceğiz.

Yerden Isıtma Sistemleri

Evlerde kullanılan yerden ısıtma sistemleri hem geleneksel hem de modern bir yöntem olarak öne çıkmaktadır. Aslında yerden ısıtma sisteminin yeni yeni kullanılmaya başlandığı düşünülse de geçmişi oldukça eskiye dayanmaktadır ve hem ülkemizde hem de dünyada aktif olarak kullanılmaktadır. Bu sistemin kullanımına konutların inşaat aşamasında karar vermek büyük kolaylık sağlayacaktır.

Isının yaşam alanlarına eşit bir şekilde paylaştırılmasını sağlayan alttan ısıtma sistemleri sulu ve elektrikli olmak üzere iki ayrı şekilde kullanılabilmektedir. Eviniz için hangisini tercih etseniz de hem maliyet hem de ısı verimliliği açısından memnun kalacağınıza emin olabilirsiniz.

Yerden ısıtma sistemi çok katmanlı bir sistem olduğu için, Abbass Mühendislik gibi alanında profesyonel, deneyimli ve satış öncesi/sonrası destek veren firmalarla çalışılmalıdır.

Neden Yerden Isıtma Sistemi Tercih Edilmelidir?

Evlerde yerden ısıtma sistemi kullanımı ev sakinlerine uzun vadede çok sayıda avantaj sağlamaktadır. Bunlardan ilki diğer ısıtma sistemlerine göre çok daha düşük enerji sarfiyatı avantajı sağlamasıdır. Ayrıca güneş enerjisi ile uyumlu olarak çalışabildiği gibi farklı ısıtma sistemleri ile uyum içindedir. Isıyı havaya eşit olarak dağıtması sayesinde için odaların her yeri eşit derecede ısınacak, bazı bölümleri soğuk kalmayacaktır. Bu nedenle özellikle dublex ve diğer çok katlı ev ısıtma sistemleri için oldukça idealdir.

Yerden ısıtma sisteminin tek olumsuz özelliği ilk ısınma süresinin diğer sistemlere göre biraz daha uzun zaman almasıdır. Bu nedenle kullanıcılara önerimiz düşük bir sıcaklıkta dahi olsa açık tutulmasıdır.

Yerden ısıtma sistemleri ile ilgili aklınıza takılan tüm sorularınız için, Hak Enerji firmasına dilediğiniz zaman telefon ya da mail aracılığı ile ya da şubelerine giderek danışabilirsiniz.