Yerden Isıtmada Merak Edilenler

Yerden ısınma ekonomik midir?

Yerden ısıtma kurulum maliyeti açısından diğer ısıtma sistemlerine nazaran daha maliyetli ancak uzun vadede faturalarda ve bakım masrafı olarak daha ekonomik bir sistemdir. Bir yerden ısıtma sisteminde sistem garantisi bina ömrü kadar olmaktadır. Ayrıca yalıtımı sayesinde daha az enerji tüketimi oluşturur.

Sulu yerden ısıtma mı elektrikli yerden ısıtma mı daha iyi?

Sulu yerden ısıtma ve elektrikli yerden ısıtma zemin ısıtma sistemlerinin iki farklı türü olmakla birlikte çoğu alanda sulu yerden ısıtma daha fazla tercih edilmektedir. Her iki ısıtma sisteminin de birbirine göre avantajları bulunmaktadır. Elektrikli yerden ısıtma sisteminde belli bir reziztans döşemesi yapılırken sulu yerden ısıtma sisteminde su boruları aracılığıyla ısıtma sağlanır.

Yerden ısıtma sağlıklı mı?

Yerden ısıtma toz tutma ve böcek oluşumu gibi unsurlar barındırmadığı için diğer birçok ısıtma sistemine göre daha sağlıklı bir ısıtma sistemidir.

Yerden ısıtmanın maliyeti ne kadar?

Yerden ısıtma sistemlerinin maliyeti kullanılacak malzeme ve sistemin döşeneceği alana göre değişiklik göstermektedir bu sebeple metrekare olarak ısıtma sistemi maliyeti hesaplaması isteyebilirsiniz.

Yerden ısınmada kaçak olursa ne yapmalıyım?

Yerden ısıtma sistemleri uzun ömürleri ve garantileri sayesinde uzun yıllar herhangi bir kaçak sorunu olmadan kullanılabilirler ancak eğer döşeme sırasında bir kaçak durumu oluştu ise öncelike bir basınç testi yapılarak kaçak olup olmadığı kontrol edilir. Ardından eğer kaçak bulunuyor ise termal kameralar yardımı ile kaçak tespit edilip onarılarak düzeltilir. Bu durumda tüm zeminin sökülmesine ya da kırılmasına gerek duyulmaz.

Yerden ısınma zemine zarar verir mi?

Yerden ısıtma zemine zarar vermez ve zemin malzemesi ne olursa olsun yerden ısıtma sistemi ile kullanılbilir.

Yerden ısıtmayla hangi ısıtıcılar kullanılır?

Yerden ısıtma sistemi için kombi, kazan, güneş enerjisi gibi birçok ısıtıcı kullanabilirsiniz. Tüm sistemler ısıtıcılara entegre olabilmektedir.

Merkezi toz emme sistemi nedir?

Merkezi toz emme sistemi ile tek bir merkez üzerinde tozlar vakumlanarak temizlenir. Tesisat planı sayesinde temizlik hortumu ana vakum ünitesine bağlanarak yüzeyde yalnızca hortum prizi bulnacak şekilde bir düzenleme yapılır.

Yerden ısıtma kolektörü nedir?

Kolektörler sistem üzerinde bulunan hatları ve tesisatı kontrol etmeye yarayan aygıtlardır. Bu sayede sistemdeki herhangi bir onarım ya da bakım sırasında kesinti yaşamadan sistemin çalışmasını sağlarlar.