Yerden Isıtma Straforu, En Uygun Fiyat ve Markalar – Rehau, Danfoss

Yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma sistemleri için önemli bir malzemedir. Dolayısıyla bu ürünün titiz ve dikkatli bir şekilde seçilmesi gerekmektedir. Boruların düzgün bir şekilde sabitlenmesi amacıyla da kullanılan bu ürünün ana görevi ısı yalıtımıdır. Eğer seçmiş olduğunuz strafor iyi değilse ısı aşağıya doğru kaçabilir. Bunun sonucunda ise hem enerji verimliliği hem de sıcaklık düşer.

Yerden Isıtma Straforu Nedir?

Yerden ısıtma straforu teknik özellikleri ve görevleri ile ön plana çıkan şap altı izolasyon malzemesidir. Bu ürünün temel olarak iki görevi vardır. İlk görevi yerden ısıtma borularının sabitlenmesidir. Yerden ısıtma amacıyla döşenen ürünlerin daha hızlı ve daha düzgün bir şekilde montajlanmasını sağlar. İleri teknoloji gerektiren bu ürünün ikinci görevi ise döşenen alandaki ısı yalıtımını sağlamaktır. Bu ürün zeminde yer alan boruların kötü bir görüntü oluşturmasını önlemekte ve borulardan gelen ısıyı çekmektedir. Zeminden ısıtma sistemlerinde genel amaç sıcaklığı ortamda tutmak olduğundan dolayı zemin straforu kullanımına özen gösterilmesi gerekmektedir. Yalıtım sağlayan straforun iyi seçilmemesi, oda içerisinde ısı dağılımının yapılamamasına neden olur ve ısıtma verimi düşürür.

Alternatif ısınma yöntemlerinin kullanımı her geçen gün biraz daha artmaktadır. Hem yenilenebilir olması hem de enerji verimliliğini arttırması nedeniyle tercih edilen bu sistemler, kullanım açısından da diğer ısınma sistemlerinden daha konforludur. Yerden ısıtma straforu da yerden ısıtma sistemlerinin temel yapısını oluşturmaktadır. Kat sayısı yüksek olan binalarda tek ana koldan,iç mekanlarda ise dağıtım tek bir kolektörden yapılmaktadır. Yerden ısıtma straforu ölçüleri tam olarak alınarak bu dağıtımın daha doğru bir şekilde yapılması sağlanmaktadır. Yerden ısıtma straforu, yerden ısıtma sistemlerinin sunmuş olduğunu verimliliği ve tasarrufu etkileyen ana etkendir.

Yerden Isıtma Sisteminin Avantajları Nedir?

Yerden ısıtma sistemleri kullanıcılarına hem verimli ısınma imkanı hem de tasarruf edebilme imkanı sunmaktadır. Yerden ısıtmanın yapıtaşı olan yerden ısıtma straforu fiyatı ise ekonomik ölçüde müşterilere ulaştırılmaktadır. Isıtma sistemi kurarken alınacak olan strafor yapısı kullanılacak olan bölgenin yapısına göre değişim gösterebilmektedir. kullanılacak olan bölgenin yapısına göre değişim gösterebilmektedir. Yani yerden ısıtma straforu İstanbul veya Ankara gibi şehirlerde farklı model ve tercih imkanlarıyla satılmaktadır. Alternatif ısınma yöntemleri arasında yer alan yerden ısıtma sistemlerinde, düşük sıcaklık beslenmesine özel olarak üretilen straforlar kullanılmaktadır.

Isı yalıtımının sağlıklı olmasına da yardımcı olan yerden ısıtma straforu, ısınmayı sağlayan boruların üstüne monte edilir. Yani şap altına döşenen boruların kötü görüntüsünü ortadan kaldırmaktadır. Doğalgaz veya merkezi ısıtma gibi sistemlerin kullanmış olduğu petekleri de ortadan kaldıran yerden ısıtma, evinizin alanının daha fazla olmasını da sağlar.

Yerden ısıtma sistemlerinin en büyük avantajlarından birisi de yalıtım özellidir. Gerek ısı gerekse ses yalıtımında oldukça iyi olan malzemeler, alt katlara ses geçişini önlemektedir.

Radyatörlü sistemlerin yanı sıra ortamın nem dengesini bozmayan bu sistemler, evinizin döşemelerine de zarar vermez. Yerden ısıtma sistemlerinde kullanılan straforlar, ısıyı kendine çekerek parkelerin zarar görmesine de engel olmaktadır. Isının da geniş bir zamanda iletimini sağlayan bu sistem, ortama fazla enerji salınmasını da engeller.

Yerden ısıtma sistemlerinde ısınma ilk olarak zeminden başlar. Zemindeki hava ısınarak yukarıya yükselmekte ve buda ısınma verimliliğini yükseltmektedir. Düşük derecelerde çalışmasından ötürü enerji tasarrufu da sağlayan bu sistemler, diğer enerji kaynakları ile uyumlu bir şekilde de çalışabilmektedir. Yerden ısıtma straforu ise tüm bu özellikleri ise yerden ısıtma sisteminin ana malzemesi olarak ön plana çıkmaktadır.

Yüksek Dansiteli/Yoğunluklu Yerden Isıtma Straforu Nedir?

Gelişmiş özelliklere sahip olan Yüksek Dansiteli/Yoğunluklu Yerden ısıtma straforu, en fazla ısı köprülerinin oluşumunu engelleme görevi ile karşınıza çıkmaktadır. Bu işlemi iseYerden Isıtma Döşeme panelinin 1 metrekare alanında yer alan prizlenme suyu veya bir diğer ismiyle şap suyunun kullanım sırasında gerçekleştirmektedir. Ekonomik olarak avantaj sağlayan bu durum, sıcaklığın oldukça iyi bir şekilde korunmasını sağlar. Bunun yanı sıra borulardan kaynaklı olan ekstra sıcaklığında yansıtıcı yapısı ile daha fazla sıcaklık değerine ulaşmada kullanmaktadır. Kullanıcılarına bu ve bunun gibi birçok avantaj sunan Yerden Isıtma Döşeme panelini fiyatı ile de ön plana çıkmaktadır.

Wavin Yerden Isıtma Straforu

Yüksek kalite özellikleri ve ergonomik tasarımı ile kullanıcılarının ihtiyacına en uygun şekilde cevap veren Wavin yerden ısıtma straforu, zeminden ısıtma straforu çeşitleri arasında ön plana çıkmaktadır. Yerden ısıtma borularının sabitlenmesi amacıyla kullanılan bu straforlar ayrıca şap altı izolasyonu sağlamaya da yardımcı olmaktadır. Şap suyu emisyon değeri oldukça az olan ve kapalı gözeneklere sahip olan yerden ısıtma straforu, bu özelliklerini enjeksiyon EPS sistemine borçludur. Boru döşeme kanalları ve modülasyon kanalları ile birbirine eşit uzaklıklarda döşenebilen borular, ısınmayı çok daha iyi bir şekilde elde etmenize yardımcı olmaktadır. Geniş alanlara geniş gözeneklerinden ötürü daha kısa sürede döşenen bu sistem, ses yalıtımında da büyük avantaj sunmaktadır. İyi bir ses yalıtımı konforunuzu, iyi bir ısı yalıtımı ise tasarruf etmenizi sağlamaktadır.

Hakpor Yerden Isıtma Straforu

Yerden ısıtma sistemleri arasında ön planda yer alan markalardan birisi olan  Hakpor yerden ısıtma straforu, ısıtma borusu veya şap altı izolasyon döşemesinde oldukça idealdir. Pratik ve hızlı bir şekilde döşenebilen bu sistem, bu özelliklerini boru döşeme kanallarına ve geniş modülasyonuna sahiptir. Hakpor yerden ısıtma sistemi, düz strafor ile yapılan uygulamalarda da kullanılabilmektedir. Ayrıca zaman ve ilave malzeme açısından da büyük tasarruf sağlar. Şap atılması sırasında boruların tek bir noktada toplanmasını önleyen bu sistem, ergonomik ve kompakt bir tasarıma sahiptir. Straforda yer alan gözenekler ise atılan şap yardımıyla çatlamaları en aza indirgemektedir. İçeriğinin folyolu olması da tasarruf açısından katkı sağlar. Zeminden ısıtma sitemlerinin tamamında uygulanabilen bu strafor’un en önemli özelliklerinden birisi de mantar tabakalarıdır. En iyi şekilde ısınma sağlanması açısından boruların eşit bir şekilde dağılmasını sağlayan bu tabaka, boruları tam olarak sıkıştırmaktadır. Tüm alanın ısınmasına yardımcı olan ayrıca ısı dağılımındaki dengesizlikleri önleyen bu sistem, fiyat açısından da oldukça ekonomiktir.

Rehau Yerden Isıtma Straforu

Zeminde ısıtma amacıyla kullanılan borularda, döşeme için kullanılan en iyi ve en sağlam markalardan birisi Rehau yerden ısıtma straforu’dur. Şap altında izolasyon sağlamak amacıyla kullanılan ürünlerden birisi olan Rehau, gelişmiş özelliklere sahiptir. Ayrıca kolay ve pratik bir şekilde de döşenebilmektedir. Kapalı gözeneklere sahip olan bu strafor, Enjeskiyon EPS sistemine sahiptir. Isıtma amacıyla döşenen boruların sabitlenmesine yardımcı olan bu strafor, boruların şap atılması sırasında tek bir noktada toplanmasını engeller. Nu amaçla tasarlanan straforlar, döşeme açısından da büyük kolaylık sağlamaktadır. Çelik hasır döşemesi, uygulama özelliğine göre rahattır. Ayrıca ısıtma borularına herhangi bir zarar vermeden de kullanılabilmektedir. Rehau yerden ısıtma straforu fiyatı ve ekonomik olmasının yanı sıra ısı yalıtımı ve ses yalıtımı ile de tercih sebebidir. Daha iyi bir ısınma sağlaması açısından folyolu yapıya sahip olan bu ürün, şap ısısını dengelemektedir. Buda ısının havaya ulaşmasına olanak sağlar.