Yerden Isıtma İle İlgili Yanlış Bilinen 8 Gerçek

Yerden ısıtma, sürdürülebilir ve ekonomik bir ısıtma sistemidir, ancak nasıl çalıştığına dair birçok yanlış kanı vardır. Rehau Bayisi olarak yerden ısıtma ile ilgili yanlış efsaneleri çürütmek ve bu sistemin neden sizin için mükemmel bir seçenek olduğunu size göstermek için buradayız.

Yerden ısıtma türleri

Efsanelere girmeden önce, önce yerden ısıtma tiplerine bakalım.

Şu anda, iki tip yerden ısıtma sistemi vardır: sıcak su ile çalışan elektrik sistemleri ve hidrolik sistemler. Hidrolik sistem ayrıca kuru sistem ve ıslak sistem olarak bilinen iki farklı altyapıya sahiptir ve ikisi arasındaki fark, boruların nasıl kurulduğudur.

Sulu sistemlerde borular şap içinde, kuru sistemlerde borular döşeme tahtalarının içindedir ve ısı iletkeni görevi görür. Kuru versiyon ve elektrik sistemleri tadilatlar için en uygun çözümken, genellikle yeni inşaat projeleriyle ‘ıslak’ hidrolik varyantı bulacaksınız.

Yerden ısıtmanın teknik tarafının birazını bildiğinize göre, onu çevreleyen efsane yanılgılara bakmanın zamanı geldi.

Efsane 1: Yerden ısıtma radyatörlerden çok daha pahalıdır

Yerden ısıtma kurulumunun fiyatının geleneksel radyatörlere göre % 30 daha pahalı olduğu doğrudur. Ancak yerden ısıtma, uzun vadede karşılığını veren bir yatırımdır. Sistem daha fazla enerji tasarruflu olduğundan ve daha az bakım gerektirdiğinden, kullanıcılar enerji faturalarını bulacak ve genel sistem maliyetleri geleneksel radyatörlerden çok daha düşük olacaktır.

Efsane 2: Yerden ısıtmalı bir ev asla ısınmaz

Yerden ısıtmanın geleneksel bir radyatör kadar ısı üretmediği doğru olsa da, rahat bir ortam oluşturmak için yeterli ısı üretir. Sistem ısıyı tüm zemin yüzeyine eşit olarak dağıtmak için çalışır, böylece oda sıcaklığı 25 ° C’ye kadar çıkabilir. Ev sahipleri termostatı birkaç derece daha aşağıya ayarlayabilir ve ısı kaybetmediklerinden emin olabilirler.

Efsane 3: Yerden ısıtma teknik olarak elektrikli ısıtmadır

Tabii ki, elektrikli yerden ısıtma elektrikle çalışır, ancak hidrolik sistem sıcak su ve merkezi ısıtma ile çalışır. Ayrıca bir yerden ısıtma sistemini bir ısı pompasına bağlama seçeneği de vardır. Isı pompası biraz elektrik gerektirse de, yenilenebilir enerjiye de güvenir. Yerden ısıtma sabit bir düşük sıcaklıkta çalıştığı için, sisteminize bir ısı pompası eklemeyi seçmek ideal bir seçimdir.

Efsane 4: yerden ısıtma sistemi ile bir evi ısıtmak için daha uzun zamana ihtiyacı vardır, bu nedenle sıcaklık asla tutarlı olmaz

Elektrikli yerden ısıtma neredeyse radyatörler kadar hızlı çalışırken, hidrolik sistemler biraz daha yavaş tepki verir. Ancak bu, soğuk havalarda acı çekmeniz gerektiği anlamına gelmez. Sisteminizi yaşam tarzınıza en uygun şekilde nasıl kuracağınızı ve iç mekanınızı rahat bir sıcaklıkta nasıl tutabileceğinizi görmek önemlidir. Örneğin, bir hidrolik sisteminiz varsa, oda sıcaklığının gece boyunca sadece üç derece düştüğünden emin olmak için ayarları değiştirebilirsiniz.

Efsane 5: Yerden ısıtma sadece zemine monte edilir

Bu biraz şaşırtıcı gelebilir, ancak aslında yerden ısıtmayı zeminin ötesinde kullanabilirsiniz. Ayrıca odaları daha hızlı ısıtmak için duvarlara veya tavanlara da kurabilirsiniz. Genel olarak, yerden ısıtma fazladan yer kaplamaz, böylece herhangi bir modern iç mekana mükemmel şekilde entegre edebilirsiniz.

Efsane 6: Yerden Isıtma Ayaklarınızı Şişirir

Yerden ısıtmanın ilk günlerinde, oda sıcaklığı 35 ° C’nin üzerine çıkabilir ve bu durumda ayaklarınız şişebilir. Ancak bugünün mevcut sistemlerinde, özellikle eviniz iyi yalıtılmışsa, bu durumlar artık gerçekleşmemektedir. Aslında, yerden ısıtmanın bir ısı pompasıyla taranması, sistemin sıcak yaz aylarında artı olan soğutma sağlamasına izin verir.

Efsane 7: Yerden Isıtma Sağlıksız

Yerden ısıtma alerjiye veya hastalığa neden olabilecek toz parçacıklarının dolaşımını önler. Ev sahipleri ayrıca daha iyi nemden ve toz akarları ve küf içermeyen daha sağlıklı bir ortamdan da yararlanabilirler; bu, özellikle alerji veya solunum sorunları yaşayan kişiler için yararlıdır.

Efsane 8: Yerden ısıtmayı parke ile birleştiremezsiniz

Bazı faktörleri dikkate alırsanız, yerden ısıtma ve parkeyi kolayca birleştirebilirsiniz. Tahtaların 15 cm genişliğe kadar olduğu neme ve çok katmanlı versiyona dayanıklı sağlam bir ahşap kaplama tipiniz varsa, yerden ısıtma sistemleri kolaylıkla döşenebilmektedir.

Yerden Isıtmanın Faydaları

Tasarım Özgürlüğü ve Az Bakım

Değerli duvar ve zemin alanını kaplayacak hantal radyatörler olmadan, sistemlerimiz bir tasarımcının hayalidir. Yerden ısıtma, radyatörlerin yoluna girmeden evinizin her metrekaresini istediğiniz şekilde kullanmanızı sağlar.

Her Oda Tipine Uygun

Çok çeşitli ürün ve sistemlerin kullanılabilirliği sayesinde, basit bir en-suite yükseltmeden tüm ev kurulumuna kadar yeni inşa, yenileme gibi hemen hemen her proje türü için bir çözüm vardır.

Maliyet Tasarrufu ve Artan Enerji Verimliliği

Evinizi yerden ısıtma ile imar etmek basittir ve tüm odaları aynı anda çalıştıran geleneksel sistemlerin aksine, ihtiyacınız olan yerde ve zamanda bireysel odalar için ısıtmayı ayarlayabilirsiniz. Bu şekilde, ısıtma faturalarında % 10-20’ye varan indirimler elde edilebilir.

Eşit Isı Dağıtımı ile Konfor

Yerden ısıtma radyatörler ile ilişkili yüksek sıcaklık “nokta ısıtma” yerine düşük sıcaklıkta radyant ısı kullanarak tüm zemin alanına sıcaklık yayar. Geniş bir yüzeyin düşük sıcaklıkta ısıtılması, mümkün olan en konforlu ısıtma biçimini üretir.